Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.12.2022 20:26:00

Hodnoty, které jsou mým životním i politickým krédem

Hodnoty, které jsou mým životním i politickým krédem

Komentář na facebookovém profilu ke Dni lidských práv

 10. prosinec je Dnem lidských práv Svoboda, ochrana soukromí a práva jednotlivce jsou hodnoty, které jsou mým životním i politickým krédem.

Dnešní den mám spojený s demonstrací na Václavském náměstí v roce 1989. Mám na ten den silnou vzpomínku, protože mě na ní vzala moje máma. Byli jsme velice blízko balkónu Melantrichu, takže jsem vše viděl z první ruky.

V tento den byla představena „vláda národního porozumění“, která dovedla zemi ke svobodným volbám. Tehdy také abdikoval Gustav Husák.

Z lidí vyzařovala veliká radost, všichni se těšili na to, že budou moci svobodně vyjadřovat své názory, svobodně cestovat a svobodně žít. A tento zážitek byl jeden z impulsů, proč jsem se později dal na politiku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama