Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.12.2022 7:15:09

Chceme vyvolat hlasování o vyslovení nedůvěry vládě České republiky!

Chceme vyvolat hlasování o vyslovení nedůvěry vládě České republiky!

Zastáváme názor, že Fialova vláda vede naši zemi a její občany do velké hospodářské a společenské krize, která bude pro většinu lidí a firem znamenat doslova boj o přežití, což nechceme připustit.

Hnutí SPD proto chce vyvolat hlasování o vyslovení nedůvěry vládě České republiky. Hlavním důvodem je nečinnost vlády při řešení cen energií a hrozby hospodářské a společenské krize, neboť hnutí SPD nevidí skutečnou a účinnou pomoc lidem v této pro ně tíživé situaci, zapříčiněnou astronomickým růstem těchto cen. Aby byl náš návrh projednán na jednání Poslanecké sněmovny, je potřeba zajistit podpisy 50 poslanců. Za SPD návrh podepsalo všech dvacet poslanců, takže musíme ještě oslovit poslance za hnutí ANO, aby i oni připojili své podpisy. Zde jenom připomenu, že dne 1. září tohoto roku proběhlo ve Sněmovně hlasování k návrhu o vyslovení nedůvěry vládě České republiky z podnětu 74 poslanců za hnutí SPD a ANO. Důvodem ke svolání byla energetická krize, zdražování, a aféry kolem vládního hnutí STAN. Tehdy vláda hlasování ustála.

Současná Fialova vláda, která vznikla za pomoci povolebního spolčení pěti stran, vůbec nepomáhá našim občanům v této těžké době. Vláda svou nečinností za rok svého vládnutí dopustila, že na naše občany stále více dopadají důsledky stálého zdražování cen energií. To se zákonitě projevilo ve zdražování ostatních komodit, včetně základních potravin a služeb. Pokud Fialova vláda současnou neutěšenou situaci ve společnosti nechce a ani neumí řešit, musí v zájmu státu odejít. 

V rámci většího průzkumu provedeného v září tohoto roku agenturou Median pro Český rozhlas, kterého se zúčastnilo víc než tisíc respondentů, se dvě třetiny Čechů vyjádřilo, že nejsou spokojeni s postupem vlády Petra Fialy proti rostoucím cenám energií. Nyní, na konci roku, se procento nespokojených lidí se současnou vládou stále zvyšuje, a dle aktuálního průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) je spokojeno s politickou situací v České republice pouze 14 procent občanů.

Tak to je vizitka Fialovy vlády. Lidé už pochopili, že současná vláda tak vědomě rezignovala na jakoukoli snahu pomoci občanům s astronomickým růstem cen základních životních potřeb. Přitom hrozí, že pro nečinnost a nekompetentnost současné vlády bude příští rok situace ještě horší, protože energeticky náročné provozy začnou propouštět zaměstnance, a v důsledku vysokých cen energií podstatně klesnou i zisky firem napříč jednotlivými odvětvími hospodářství, což je nevyhnutelně spojeno s dalším poklesem úrovně mezd. Občané budou i nadále ve svých peněženkách pociťovat vysokou inflaci a zvýšené náklady na provoz svých domácností. Fialova vláda přišla s regulačními nástroji velmi pozdě, a navíc ještě špatně zastropovala ceny energií (velmi vysoko nad výrobními a distribučními náklady). 

Všem slušným a pracujícím lidem mohu slíbit, že hnutí SPD udělá vše proto, aby Fialova vláda, která místo pomoci našim občanům jim viditelně škodí, skončila.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama