Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.12.2022 11:37:06

Kandidát před tabulí

Kandidát před tabulí

Na margo „zkoušení“ kandidáta Andreje Babiše dětmi ze základní školy

 



Vždy jsem velmi ostražitý k mediálním kampaním jakéhokoli typu, které působí na tzv. „první signální soustavu“ a primárně na emoce -  a které mají zjevně patrné propagandistické rysy.

Nehledě na to, že děti ze základní školy nejsou voliči, nedosahují věku pro aktivní volební právo - a navíc politické akce, tím spíš v době předvolební kampaně, tohoto typu by měly být na základních školách v podstatě zakázány.
Jde zde  i o ochranu identity dětí, o souhlas rodičů s televizním natáčením a jeho dalším šířením atd.

Manipulace

Scio Škola, kde toto natáčení probíhalo, je navíc soukromou školou, která dlouhodobě propaguje liberální pojetí školství a vzdělávání, a je tedy i politicky
a ideologicky nejvíce spjata s liberály a progresivisty. Z logiky věci i v prezidentské volbě.

V Parlamentních listech rovněž vyšel zajímavý článek obsahující svědectví žáka této školy, který uvádí, že otázky, které měli žáci klást politikům, resp. konkrétně Andreji Babišovi, pro ně připravil štáb TV PRIMA, což ostatně potvrdil i ředitel školy.

Nešlo tedy rozhodně o žádnou autentickou besedu žáků s kandidátem
na prezidenta. Z tohoto autentického svědectví vyplývá i to, že Babišovy správné odpovědi, které výrazně převažovaly nad špatnými (až na jedinou výjimku) v odvysílaném sestříhaném materiálu obsaženy nebyly.

Čili do velké míry šlo o manipulaci. Která ovšem možná, díky její ohromné sledovanosti a neblahé redukci politiky na klipovitou show, může ještě navíc Andreji Babišovi ve finále paradoxně přihrát další politické a volební body.

Co je podstatné

Jistě, to, že někdo nepřiřadí k Jaroslavu Haškovi autorství Švejka či považuje Slunce a Měsíc za planety, svědčí o postupné ztrátě paměti na vědomosti získané na základní škole a o jistých mezerách ve všeobecném přehledu. Ale volba prezidenta republiky není vědomostní kvíz.



Na Andreji Babišovi mi nevadí to, že nezná anatomii skotu domácího, ale jeho politické postoje a činy, podpora těch nejhorších nařízení, co přišla z Evropské unie - tedy Green Dealu, klimatického balíčku či české záruk za biliónové unijní dluhy. Vadí mi jeho odmítání referenda, rozdělení společnosti na občany první
a druhé kategorie v období covidové epidemie a mnohé další tehdejší nesmyslné vládní restrikce omezující lidská práva.

Vadí mi jeho prounijní a progresivistické názory a oportunistická politika,
ve které nadřazuje vlastní zájmy, a zájmy Agrofertu nad zájmy českých občanů.

A proto budu volit na Hrad Jaroslava Baštu!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama