Strana soukromníků České republiky

  • Soukromníci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.12.2022 13:58:00

Hospodářský výbor parlamentu nás přizval k jednání o energetickém zákonu

Hospodářský výbor parlamentu nás přizval k jednání o energetickém zákonu

Komentář na facebookovém profilu k významu novely energetického zákona

 Vláda České republiky schválila materiál ve znění Platné znění dotčených ustanovení zákona č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů (energetický zákon), ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn.

Zákon byl odeslán ke schválení do poslanecké sněmovny. Předseda Hospodářského výboru parlamentu pan Ivan Adamec souhlasil s tím, že Energetická sekce Strany soukromníků České republiky vládní návrh zákona podrobí připomínkám. Předseda Energetické sekce strany pan Ing. Martin Lang v tomto materiálu navrhl změny. Od předsedy Hospodářského výboru parlamentu máme příslib, že v druhé polovině ledna 2023 budeme přizváni k projednávání do Hospodářského výboru.

V novele zákona vidíme velkou šanci pro malé a střední soukromníky, kteří se výrobou hlavně fotovoltaické elektrické energie chtějí zabývat. Komunitní sdílení elektrické energie také přinese šanci na levnější elektrickou energii pro obce, města i pro občany – zákazníky, a to za předpokladu, že zákon nebude diskriminační.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama