ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.01.2023 21:45:00

Svobodní odevzdali v Senátu petici za zachování koruny

Svobodní odevzdali v Senátu petici za zachování koruny

Informace na facebookovém profilu k petici pro zachování české koruny jako národního platidla

 Více než 30 tisíc podpisů pod petici za zachování české koruny jako národního platidla sesbírali Svobodní, kteří s tímto výjimečným počinem zamíří 5. ledna 2023 v 10 hodin do Poslanecké sněmovny. O den později Svobodní na téma nutnosti zachování koruny promluví na Konferenci svobody, která se uskuteční od 18 hodin v prostorách Massada security, na nám. Přátelství v Praze 15-Hostivaři.

Přes 22 tisíc podpisů v petici shromáždili Svobodní přímo v ulicích, zbytek elektronickou cestou. Zejména diskuze s občany ve veřejném prostoru byly i příležitostí k neformální prezentaci programu Svobodných.

„Každý jednotlivý podpis pod touto peticí znamená jasné odmítnutí eura coby eventuální náhrady české koruny. Euro má řadu ekonomických negativ, jelikož jde především o politický, nikoli o ekonomicky domyšlený projekt. Negativní vliv eura v současné době pociťují zejména pobaltské státy, ale problémy se, jak známo, průběžně rojí po celé eurozóně,“ říká předseda Svobodných Libor Vondráček.

Svobodní si v těchto dnech rovněž připomínají 100. výročí atentátu na ministra financí a otce české koruny Aloise Rašína. „Rašínův odkaz je stále inspirující. Jeho známé ‚Pracuj a šetři‘ je univerzálním návodem do jakékoli doby, zejména po rozmařilém utrácení socialistů a vůbec všech populistů, kteří namlouvají voličům a často i sami sobě, že peníze vyrábí jakési perpetuum mobile, bez ohledu na zákony ekonomie,“ podotýká Veronika Blažková, předsedkyně pražské organizace Svobodných.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama