Mgr. Vítězslav Schrek

  • ODS
  • Vysočina
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.01.2023 13:21:00

Pro Ukrajinu chystáme sanitky, autobusy, vybavení letiště a elektrocentrály

Pro Ukrajinu chystáme sanitky, autobusy, vybavení letiště a elektrocentrály

Hejtman Vítězslav Schrek jednal s ministrem zahraničních věcí o další pomoci Ukrajině.

 Hejtmana Kraje Vysočina Vítězslav Schrek a náměstkyni pro oblast regionálního rozvoje Hanu Hajnovou přijal tento týden ministr zahraničních věcí Jan Lipavský. „Probrali jsme možnosti a rozvoj spolupráce mezi Krajem Vysočina a naším partnerským regionem Zakarpatskou oblastí Ukrajiny. Předseda Zakarpatské oblastní rady Volodymir Čubirko ministra informoval o aktuálních číslech tzv. vnitřních vysídlenců z východních částí Ukrajiny. Aktuálně jich na území Zakarpatí pobývá cca 450 tisíc. Zakarpatí se potýká s problémem zajištění ubytování, jídla, zdravotní péče, práce, s fungováním škol a dalšími,“ popsal hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Podle informací hejtmana Kraje Vysočina Vítězslava Schreka v loňském roce Vysočina investičně podpořila např. rekonstrukci objektu bývalého internátu v Užhorodě. Ten dnes slouží k ubytování uprchlíků z východní části Ukrajiny. Od jara loňského roku kraj zorganizoval prostřednictvím dobročinného fondu ViZa desítku humanitárních dodávek nejen s potravinami, zdravotnickým materiálem, hygienickými potřebami nebo oblečením, ale především s elektrocentrálami, daroval vyřazené sanitky, dodávky a autobusy. Kraj Vysočina v současné době pomáhá s převozem humanitární pomoci na Zakarpatí i dalším krajům.

„Aktuálně je ze strany Kraje Vysočina připravován na Ukrajinu transport vyřazených sanitních vozů a autobusů, vybavení pro obsluhu letiště v Užhorodě a stále chybějících elektrocentrál,“ doplnil hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Pracovního jednání na ministerstvu zahraničních věcí se zúčastnil také Tomáš Kopečný, nově jmenovaný vládní zmocněnec pro rekonstrukci Ukrajiny. „Zástupci Zakarpatí přivítali možnost okamžitého přímého jednání a informovali zmocněnce o konkrétních možnostech společných projektů, které mají pomoci zvládnout obnovu infrastruktury v jejich regionu,“ uvedla náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina Hana Hajnová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama