Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.01.2023 6:37:00

Komiks jičínského muzea seznamuje netradičně s místní historií

Komiks jičínského muzea seznamuje netradičně s místní historií

Regionální muzeum a galerie v Jičíně vydalo těsně před vánočními svátky komiks pro děti i dospělé, který netradičním způsobem seznamuje s historií Jičínska a zároveň obrazovou formou představuje některé předměty ze sbírek muzea.

 Publikace vznikla po více než třech letech práce a její vznik podpořilo Ministerstvo kultury ČR.

„Kniha Jičín v dějinách a plno otazníků je novinkou z dílny Regionálního muzea a galerie v Jičíně, která hravou a interaktivní formou zpřístupňuje příběhy nebo pověsti vztahující se k Jičínu a jeho širšímu okolí. Komiks je skvělým počinem, který pomáhá popularizovat práci muzea a zároveň vzdělává malé i velké občany Královéhradeckého kraje v historii jejich okresu,“ okomentovala publikaci náměstkyně pro oblast kultury Martina Berdychová.

Čtenáři knihy, která má 470 stran, se hravou formou například dozví, proč se město jmenuje Jičín, jak vznikl Zebín, kde leží Řáholec anebo jakým způsobem byla vysázena lipová alej vedoucí z Jičína do Valdštejnské lodžie. Zároveň jsou u jednotlivých příběhů vyobrazeny předměty ze sbírek jičínského muzea, které s nimi souvisí.

Autorem nápadu a textů jsou pracovníci jičínského muzea pod vedením ředitele muzea Michala Babíka, poutavou formu dal publikaci výtvarník Matyáš Prošek se svou manželkou Ladislavou. Nová kniha Jičín v dějinách a plno otazníků je k dostání na pokladně jičínského muzea za cenu 690 korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama