ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2023 19:32:00

STAN vítá významný posun v sestavování pražské koalice

STAN vítá významný posun v sestavování pražské koalice

Po dnešním jednání na půdě Poslanecké sněmovny se koalice SPOLU, Pirátská strana a hnutí Starostové a nezávislí shodli na poměrech v budoucí koalici. Strany v ní budou zastoupeny v poměru 5:4:2.

 „Toto rozložení sil vnímáme jako spravedlivé vůči všem, odpovídá poměru sil v zastupitelstvu a my jsme ho od počátku navrhovali jako variantu pro koalici na vládním půdorysu,“ říká Petr Hlaváček, pražský volební lídr STAN. „Dnes jsme odpracovali kus práce. Vnímáme, že jsme na správně cestě. Máme pracovní týmy v pěti oblastech a další společnou schůzku v pondělí ve večerních hodinách,“ doplnil Hlaváček.

„Jednou z námi navrhovaných variant byla koalice na vládním půdorysu, ta se nyní jeví reálně, a proto by nemělo nic bránit v k výraznému posunutí dohod a k sestavení stabilní koalice v hlavním městě,“ doplňuje Antonín Klecanda, zastupitel a předseda pražské organizace STAN, a dodává: „Jsme přesvědčeni, že nabídnuté gesce územního rozvoje a školství plnohodnotně odpovídají prioritám a programu hnutí STAN.“

STAN měl posledních osm let v Praze v gesci životní prostředí a infrastruktury, kde odvedl velký a viditelný kus práce. Naši odborníci budou rozhodně dál pracovat ve výborech a komisích pro životní prostředí.

„Vzhledem k tomu, že od začátku pro nás byla představitelná i varianta širší koalice včetně Prahy Sobě, s níž nesouhlasila koalice SPOLU, byli bychom rádi, aby zástupci Prahy Spolu měli důstojné zastoupení ve výborech. Myslím, že by bylo škoda nevyužít kompetencí, které někteří zástupci PS ve vztahu ke správě Prahy nepochybně prokázali,“ říká na závěr předsedkyně zastupitelského klubu STAN Kateřina Arnotová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama