Bc. Marcel Kolaja

  • Piráti
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2023 16:41:00

Na střední či vysokou do Dánska, Polska, Francie nebo třeba Španělska?

Na střední či vysokou do Dánska, Polska, Francie nebo třeba Španělska?

Komentář na facebookovém profilu ke studiu v zahraničí.

Na střední či vysokou do Dánska, Polska, Francie nebo třeba Španělska? O tom se do roku 1992 mohlo většině studentů jen zdát. Jednotný trh ale otevřel nový svět a volný pohyb osob bezprecedentně ulehčil možnost studia v zahraničí.

Studium v zahraničí dává mladým lidem možnost poznat jinou kulturu a stát se na chvíli její součástí. Osamostatní se a získají zážitky i kontakty na celý život. Díky jednotnému trhu mají všichni Evropané rovnou šanci dostat se na jakoukoliv univerzitu a je zakázáno zvýhodňovat domácí studenty. Možné jsou i jednotlivé výjezdy, které podporuje program Erasmus. Toho se každý rok zúčastní statisíce Evropanů.

To vše je možné jen díky jednotnému trhu, který letos slaví 30 let své existence. Často jej vnímáme jako automatickou součást našich životů, není ale samozřejmostí. Pojďme si k jeho jubileu připomenout největší přínosy do našeho každodenního života.

Nikdy nebylo jednodušší vyrazit na zkušenou do zahraničí. I to nám přináší členství v Evropské unii a já dělám vše pro to, aby takové příležitosti měly i naše děti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama