JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.02.2023 8:36:00

Univerzita připravuje studium ekonomiky a managementu veřejného sektoru

Univerzita připravuje studium ekonomiky a managementu veřejného sektoru

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický a ředitel Krajského úřadu Pardubického kraje Jaroslav Folprecht jednali s děkanem Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice Janem Stejskalem.

 Jednali o rozšíření spolupráce v rámci studijního programu, zaměřeného na ekonomiku a management veřejného sektoru.

Toto navazující magisterské studium by mělo připravit absolventy na práci nejen na krajském úřadě, ale také na obcích či v řadě veřejných institucí.

„S Univerzitou Pardubice spolupracujeme dlouhodobě nejen v rámci konkrétních projektů například v oblasti dopravy, do kterých se zapojují samotní studenti, ale také v rámci vzdělávání, přednášek z praxe či možností praxí přímo na našem úřadě. Univerzita nyní připravuje studijní program se zaměřením na ekonomiku a management veřejného sektoru, který by měl být otevřen již v rámci nového akademického roku. Jedná se o navazující magisterský program s rozšířením praxe na dva semestry, kterou by studenti mohli absolvovat nejen na krajském úřadě, ale také na městských a obecních úřadech, ale také v řadě dalších institucí jako CzechInvest či CzechTrade. Celý program by měl být zaměřen více do praxe a měl reflektovat reálné potřeby a požadavky veřejného sektoru na samotné absolventy. Každá aktivita tohoto druhu, která má za cíl připravit kvalitní absolventy pro veřejný sektor je z našeho pohledu velmi vítaná,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Spolupráci s krajem kvituje také Univerzita Pardubice. „Vážíme si spolupráce s krajským úřadem v Pardubicích, protože nám nabízí velké možnosti pro nový studijní program se zaměřením na veřejný sektor. Naše zkušenosti jednoznačně potvrzují, že nabídka studijních programů spojených s praxí umí daleko lépe oslovit novou generaci studentů. Kontakt s budoucími zaměstnavateli jim také velmi usnadňuje přechod ze studia do praxe,“ uvedl děkan Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice prof. Jan Stejskal.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama