Mgr. Jan Lacina

  • STAN
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2023 18:09:00

Mám některé další ještě jaksi svoje závazky

Mám některé další ještě jaksi svoje závazky

Projev na 54. schůzi Poslanecké sněmovny 22. února 2023 k zákonu o České televizi a Českém rozhlasu

 Nevím úplně jednoznačně, s čím začít. Zkusím třeba začít s bonusem pro Petra Dvořáka, kterému Rada České televize snížila odměnu o 800 tisíc korun pěti hlasy z jedenácti členů. Pěti hlasy z jedenácti členů. Budete se mnou souhlasit, že pět z jedenácti není většina? Tak to je moje odpověď na to, proč celkem umanutě držím toto téma ve volebním výboru, protože tam Rada České televize odsouhlasila něco, co není v souladu se zákonem a myslím, že to je úplně zjevné a myslím, že se této pravdy nakonec domůžu.

Za druhé bych asi rád vysvětlil, já skutečně trávím většinu svého života buďto v Poslanecké sněmovně nebo na radnici Městské části Praha 6. Mám některé další ještě jaksi svoje závazky a už velmi dlouho provozuji kavárnu na Nové scéně Národního divadla, někdy od roku 2010 a na Nové scéně Národního divadla probíhá festival Zlatá Praha, takže to pravděpodobně bude nějaká faktura za občerstvení k tomu festivalu, který je asi týdenní. Víc vám k tomu neřeknu, má to svého šéfa provozu. Já se samozřejmě o základní věci zajímám, ale o detaily ne. Pronájmů tohoto typu jsou tam za rok desítky, nechci říkat stovky, ale desítky určitě. Tolik snad na vysvětlenou. Neumím zabránit tomu, aby se festival Zlatá Praha neodehrával na Nové scéně Národního divadla.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama