Mgr. Martin Baxa

  • ODS
  • ministr kultury
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2023 18:27:00

Co máte na mysli tím vlivem na volbu generálního ředitele?

Co máte na mysli tím vlivem na volbu generálního ředitele?

Projev na 54. schůzi Poslanecké sněmovny 22. února 2023 k zákonu o České televizi a Českém rozhlasu

 Dámy a pánové,

jenom abych avizoval své vystoupení, já jsem samozřejmě připraven a budu reagovat opakovaně na všechny připomínky, které tady zazněly. Svoje vystoupení si ponechám po vystoupení paní stínové ministryně pro kulturu na toto téma.

Chci jenom dvě faktické věci, na které byl tady doraz. Paní kolegyně Berenika Peštová se ptala na připomínkové řízení v průběhu přípravy tohoto návrhu. Věc se má tak, že proběhlo řádné připomínkové řízení k té verzi, která byla předložena v lednu. Vzhledem k tomu, že jsme se dostali do názorového nesouladu s Legislativní radou vlády, tak my jsme provedli úpravu toho návrhu podle připomínek LRV a logicky tento návrh už potom znovu do připomínkového řízení vlády nešel, protože jsme přistoupili k těm úpravám v rámci toho, jak nám bylo doporučeno.

A ta základní věc, která se týká času, já budu potom samozřejmě reagovat na tu klíčovou připomínku, která se týká volby generálního ředitele, vlastně prosbou na vás, kolegyně a kolegové z hnutí ANO, abyste objasnili nejenom poslankyním a poslancům, ale i všem, co to sledují, co máte na mysli tím ovlivněním generálního ředitele, jak ve vašem světě co znamená to ovlivnění volby generálního ředitele, co tedy se má dít ve vašem světě vlivu na veřejnoprávní média, tak chci říct jenom to, že to načasování je prostě v kontextu způsobu, kterým já pracuji, který je možná o dost svižnější než bylo v minulých letech na Ministerstvu kultury zvykem, máme v tuto chvíli připravenou celou řadu novel zákonů, které se dlouhou dobu neprojednávaly a mimochodem právě tato novela zákona o České televizi a Českém rozhlase byla připravena pár týdnů po mém nástupu do funkce v lednu a já prostě chci, aby byla v souladu s programovým prohlášením vlády otevřena. Ale pak, až si vyslechnu, co vy máte na mysli tím vlivem na volbu generálního ředitele, tak budu reagovat na tyto připomínky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama