Ing. Jitka Volfová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.03.2023 6:34:00

Začala stavba koupaliště v Dubici

Začala stavba koupaliště v Dubici

Ve středu 1. března oficiálně začala stavba koupaliště v Dubici v České Lípě, hotovo by mělo být před začátkem koupací sezony v roce 2024. V průběhu stavby bude v areálu i nadále v provozu vlek na vodní lyže.

„Jedná se o historický okamžik. O stavbě koupaliště se v České Lípě mluví pětadvacet let a nyní se podařilo stavbu koupaliště skutečně zahájit. Věřím, že až koupaliště dokončíme, stane se hojně navštěvovaným místem ve městě. S přírodním areálem v Dubici ale ještě nekončíme, plánujeme zde další úpravy. Chceme zde vybudovat oficiální karavanová stání, opravit hřiště na minigolf a louku, která je naproti tomuto hřišti, upravit na tábořiště a piknikovou louku. V rámci placeného areálu dobudujeme hřiště na beach volejbal. Počítáme samozřejmě se zachováním vleků na vodní lyže, kterým v rámci stavby koupaliště postavíme nové zázemí. Možnosti areálu plánujeme využít opravdu na maximum a věřím, že to občané ocení,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Zakázku na stavbu koupaliště v Dubici získalo sdružení firem „Společnost Metrostav DIZ s.r.o. + CL EVANS s.r.o. za nabídkovou cenu 242,4 mil. Kč bez DPH. Areál s venkovními bazény, vodními atrakcemi a tobogánem je umístěn v prostoru, který je mimo aktivní záplavovou zónu. V areálu koupaliště bude brouzdaliště pro děti, hlavní bazén s vodními atrakcemi a dvěma 25m drahami pro plavání o rozloze 935 m2 , tobogán, převlékárny, sociální zázemí a občerstvení s dětským koutkem. Kapacita placeného areálu bude 855 návštěvníků. V rámci stavby koupaliště pak město vybuduje také nové molo na písčité pláži a vybuduje nové zázemí pro návštěvníky, kteří budou využívat vodní vlek (nový objekt půjčovny, venkovní sprchy i WC).

Areál nového koupaliště bude provozovat příspěvková organizace Sport Česká Lípa. Mimo placený areál bude písčitá pláž, louka u nástupu na vlek na vodní lyže, minigolf a louka naproti minigolfu. Volně přístupné bude také parkoviště v areálu. Veřejně přístupné by i nadále mělo být 3D bludiště. Občerstvení by mělo být koncipováno tak, aby bylo možné obsluhovat jak návštěvníky uvnitř areálu nově budovaného koupaliště, tak i návštěvníky mimo tento placený areál.

S přípravou tohoto konkrétního projektu město začalo v roce 2019, kdy bylo zadáno zpracování ověřovací studie, zda je možné dostatečně kapacitní areál umístit v rámci přírodního areálu v Dubici mimo aktivní záplavovou zónu. V lednu 2021 město podepsalo smlouvu s vítězným projektantem firmou CENTROPROJEKT GROUP a.s. Zlín za nabídkovou cenu 3,6 mil. Kč. Veřejnou zakázku na zhotovitele stavby město vyhlásilo v dubnu loňského roku, smlouvu s vítězným dodavatelem město podepsalo v září 2022. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama