Karla Maříková

  • SPD
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.03.2023 18:08:00

Pomozme Ukrajině, ale ne na úkor vlastních občanů. A k tomu dochází

Pomozme Ukrajině, ale ne na úkor vlastních občanů. A k tomu dochází

Projev na 55. schůzi Poslanecké sněmovny 3. března 2023 k úpravě valorizace důchodů ve stavu legislativní nouze.

 Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. Vážený, pane ministře. Když pomineme teda ty zbraně, které tvrdíte, že nám budou refundovány z Evropské unie v hodnotě 40 miliard, tak my jsme na území České republiky přijali nejvíce uprchlíků na počet obyvatel. Poslali jsme největší pomoc ze států Evropské unie. Výdaje na ukrajinské uprchlíky od začátku konfliktu dosáhly 28,5 miliardy, z toho 20,6 miliard šlo ze státního rozpočtu. Pamatuji si, jak velké emoce vyvolal příspěvek 5 tisíc korun vyplácený jako humanitární dávka přicházejícím uprchlíkům. Nikdo nevěděl, jaké majetkové poměry jednotlivých uprchlíků jsou, jestli jsou to skutečně lidé, kteří to potřebují, anebo sem přicházejí bohatí lidé.

Já nemám nic proti pomoci lidem v nouzi. Ale váš kolega Vít Rakušan sám v médiích přiznal tehdy, že neví, kolik uprchlíků tady ani je. Rozdávali jsme tady pětitisícovou dávku na osobu, nevěděli jsme, jestli ti lidi cestují dál, vracejí se domů nebo jdou do jiné země, kde dostanou další příspěvek. Takže netvrďte tady prosím, že nepomáháme, nedáváme finanční prostředky Ukrajině. Ano, pomozme, ale nesmí to být nikdy na úkor vlastních občanů. A k tomu tady dochází. My tady bereme seniorům, kteří jsou jednou z nejzranitelnějších skupin, pane ministře a vážený pane poslanče, prostřednictvím paní předsedající! (Potlesk zleva.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama