Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2023 15:39:00

Projev vrchnostenské arogance

Projev vrchnostenské arogance

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k žalobě Evropské komise na Českou republiku kvůli zákonu na ochranu whistleblowerů (oznamovatelů)

 Evropská komise podá žalobu k Soudnímu dvoru Evropské unie na osm členských států včetně České republiky. A to kvůli tomu, že jsme dosud nezavedli pravidla, která mají chránit oznamovatele protiprávního jednání (takzvané whistleblowery) dle představ a direktiv Evropské komise na základě evropské směrnice z října roku 2019.

Přitom česká vláda vloni v listopadu příslušný návrh zákona schválila a nyní jej v Poslanecké sněmovně posuzuje ústavně-právní výbor. Je tedy evidentní, že ze strany Evropské komise jde o účelovou diskriminaci a šikanu České republiky a o projev vrchnostenské arogance.

Vysokou představitelkou Evropské komise, její místopředsedkyní, je Věra Jourová, významná členka hnutí ANO, kterou na její současnou pozici nominoval tehdejší premiér Andrej Babiš. Evropská komise v poslední době stupňuje všestranný tlak na členské státy, zejména pak na státy střední Evropy, jejichž občané projevují nesouhlas s posilováním kompetencí Evropské unie na úkor národních států a s jejími politikami, například v oblastech migrace, energetiky, či klimatické politiky. Proto čím dál častěji používá nástroje jako jsou žaloby, sankce či hrozby odebrání peněz z evropských fondů.

Hnutí SPD proto prosazuje konání referenda, ve kterém by se čeští občané vyjádřili k setrvání či vystoupení České republiky z Evropské unie. Strany vládní pětikoalice i hnutí ANO toto referendum odmítají.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama