Mgr. Vítězslav Schrek

  • ODS
  • Vysočina
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2023 22:59:00

Milion korun na pomoc Turecku a Sýrii po ničivém zemětřesení

Milion korun na pomoc Turecku a Sýrii po ničivém zemětřesení

Zastupitelstvo Kraje Vysočina schválilo na svém březnovém zasedání humanitární dar ve výši jeden milion korun na pomoc oblastem zasaženým ničivým zemětřesením v Turecku a Sýrii.

„Po podpisu darovací smlouvy pošle peníze na účet Charity Česká republika, která je jednou ze čtyř nejvýznamnějších humanitárních organizací, která přímo na místě katastrofy aktivně působí. Chceme tímto krokem vyjádřit solidaritu s postiženými oblastmi a prostřednictvím finančního daru se podílet na pomoci obyvatelům zasaženého území,“ přiblížil hejtmana Kraje vysočina Vítězslav Schrek.

Už v minulosti pomáhal kraj při živelných katastrofám, ať už v tuzemsku nebo v zahraničí. Například v roce 2021 zaslal 10 milionů korun na odstraňování škod a následnou obnovu po ničivém tornádu na jižní Moravě, v roce 2016 daroval do Zakarpatí 900 000 korun jako pomoc při mimořádné kalamitě způsobené silným krupobitím, orkánem a následnými povodněmi.

Pozn.: Na začátku února zasáhlo oblast jižního Turecka a severní Sýrie několik velmi silných zemětřesení. Tato živelní pohroma způsobila, jak obrovské ztráty na životech, tak i velké škody na veřejné infrastruktuře a majetku tamějších obyvatel.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama