JUDr. Hana Kordová Marvanová

  • BPP
  • Praha 11
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.03.2023 15:39:00

Média jsou klíčovou pojistkou demokracie a kontroly moci

Média jsou klíčovou pojistkou demokracie a kontroly moci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o novele zákona o České televizi a Českém rozhlase

 Na přátelském setkání Svobodu médiím jsme diskutovali novelu zákona o České televizi a Českém rozhlase, která čeká na schválení ve třetím čtení v Poslanecké sněmovně.

Konečně už nemá být volba rady ČT a ČRo jen v rukou Poslanecké sněmovny, ale má se do ní zapojit i Senát. To je směr k větší nezávislosti médií veřejné služby, protože už nebude moci jakákoli vládní většina média veřejné služby ovládat. A tato média jsou klíčovou pojistkou demokracie a kontroly moci.

Při volbě členů mediálních rad je naprosto zásadní, aby do nich byly voleny osobnosti, které nebudou prodlouženou rukou politiků, ale budou hájit a bránit nezávislost médií, která mají pomáhat veřejnosti při vytváření vlastního názoru, poskytovat objektivní informace a šířit kulturu, a to nejen tu, která je komerčně úspěšná.

To vše je nezastupitelnou rolí České televize a Českého rozhlasu, které si zaslouží trvalou podporu nás všech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama