JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.03.2023 10:21:00

Za co, Pane Bože, za co…

Za co, Pane Bože, za co…

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúctě k historii

 Nedávno jsem psal, jak jsem jedním dechem přečetl knihu Karin Lednické o Životicích a tamní tragédii ze srpna 1944, která stála desítky životů nevinných životických občanů, zavražděných německými nacisty. V dějepise se dříve o této tragédii neučilo. Tento týden jsem našel zprávu, že se místy tragédie plánuje stavba silniční infrastruktury, a to státem (ŘSD).

Neznám podrobně situaci a záměry na místě, ale varuji před neúctou k vlastní historii. Že ji neměli soudruzi v minulém režimu, když totálně přestavěli také kvůli dopravě v Praze místo atentátu na Heydricha (dnes jej připomíná alespoň důstojný polistopadový památník), neznamená, že dnes má stát jejich chyby opakovat. Dovolil by si někdo navrhnout novou silniční stavbu přes Lidice či Ležáky?

Schválně kladu takto provokativní otázku. Nejsem odpůrce výstavby dopravní infrastruktury obecně, ale jsem pro co nejcitlivější přístup k území. Vrcholem je potom skutečnost, že si v současné rozpočtové situaci stát - ŘSD najalo soukromou komunikační agenturu (z Prahy) za bezmála 900 tisíc korun, která má vysvětlovat připravovaný záměr v Životicích a o tomto “dobru” přesvědčovat místní.

Napadá mne snad už jen “za co, Pane Bože, za co…”

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama