Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2023 14:22:00

Soubor českých moralizujících gest a patetických sloganů vůči Číně je nedůležitý

Soubor českých moralizujících gest a patetických sloganů vůči Číně je nedůležitý

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke vztahům EU a Číny.

 Po návratu z třídenní pracovní cesty do Singapuru, kde jsem byl jako zpravodaj EP pro Indo-Pacifik a o které ještě napíšu, jsem si také něco málo řekl ke vztahům EU-Čína, pro čínskou státní CGTV.

Je zajímavé sledovat, jak v tom při své nynější návštěvě Číny oba, Macron i von der Leyenová, bruslí. Jejich představa, že Čína zaklekne na Rusko a dotlačí jej k nějakému řešení na Ukrajině jen tak, zadarmo, bez protihodnoty, je naivní. Nicméně mám pocit, že Macron je přece jen větší realista, než UDVL.

Na českou tzv. “politiku” vůči Číně (resp. soubor moralizujících gest, patetických sloganů a legračně vztyčených prstíků) raději vůbec nebudu myslet, naštěstí je to v globálním kontextu zcela nedůležité.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama