Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.04.2023 13:09:00

Co dělá ministr Nekula? Velké nic

Co dělá ministr Nekula? Velké nic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dovozu obilí z Ukrajiny

 Víte, co o mně pořád říkají, že? Že jsem traktorista a kombajnista. A já se za to vůbec nestydím. Jsem z jižní Moravy, a tady víme, jakou hodnotu má naše půda a naše obilí. Proto mě poslední dny vysloveně vytáčí, jak Nekula na zemědělství zas nic nedělá.

Slovensko, Polsko a Maďarsko už zakázali dovoz ukrajinského obilí. Reagují tak na dvě věci. Tou první je nedostatečná kvalita obilí z Ukrajiny a druhá je ochrana vlastních zemědělců. Nároky, jaké jsou kladeny na naše pěstitele obilí, jsou neporovnatelně vyšší než ty, co musí splňovat zemědělci na Ukrajině, a proto se už v několika vzorcích našly pesticidy, přesahující povolené limity u nás.

A co dělá ministr Nekula? To, co dělá zjevně nejraději. Velké nic. Napsal jsem mu proto výzvu. Konkrétně mě zajímají dvě věci. Za prvé, která konkrétní odborná pracoviště kontroly vzorků ukrajinského obilí prováděla. Za druhé, chci znát metodiku, jakou při kontrolách obilí odborníci použili, názvy látek, u kterých se rozbory prováděly, a přesné hodnoty, které kontrolované vzorky vykázaly.

Nekula si může do médií říkat, co chce. Mě ale zajímají konkrétní čísla. Navíc, po tom, co nedokázal ani vyřešit krizi se zdražováním jídla, jeho názor už za moc nestojí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama