JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.

  • Benešov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.04.2023 7:17:00

I takovými pitomostmi se musí zabývat soudy

I takovými pitomostmi se musí zabývat soudy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k žalobě muže, který porodil dítě a chtěl být zapsán do rodného listu jako otec

 Ano, vážně. I takovými pitomostmi se musí v dnešní době zabývat soudy. V tomto případě ale rozhodl Evropský soud pro lidská práva nejen zcela podle práva, ale hlavně podle reality. Muži zkrátka děti rodit nemohou. Ještě nedávno samozřejmost, dnes takové záležitosti plýtvají čas soudů.

Muž z Německa, který byl původně žena a porodil dítě, chtěl být zapsán do rodného listu dítěte jako otec. Německá matrika odmítla zapsat muže jako otce s nesmyslným argumentem, že „je muž a dítě porodil“. To matrika odmítla a věc rozhodl až německý soud. Ten dal matrice za pravdu a muž se tak obrátil až na Evropský soud pro lidská práva. Ten potvrdil, že Německo se nedopustilo porušení jeho lidských práv.

Obávám se, že podobných bizarních případů bude přibývat. A proto je nutné, aby soudy - a to včetně našeho Ústavního soudu - byly obsazovány lidmi, kteří se dokážou rozhodovat podle práva, ne podle křiku aktivistů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama