JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2023 4:31:00

Opravdu nemohu uvěřit tomu Absurdistánu

Opravdu nemohu uvěřit tomu Absurdistánu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k působení pětikoaliční vlády Petra Fialy

 Každý den dostávám od mnoha lidí dopisy s dotazem, co dělat se současnou situací. Jako v podstatě soukromá osoba, advokát, a ještě k tomu už důchodce, mám asi stejné možnosti jako většina pisatelů, kteří si mi stěžují na současnou neúnosnou situaci.

Asi jako nikdo skutečně normálně uvažující, kdo neztratil zdravý rozum, neumím vysvětlit nevysvětlitelné. A to, že lacino vyrábíme elektrickou energii, lacino ji prodáváme do sousedního Německa a pak si ji odtud dražší kupujeme a pak ji ještě dražší prodáváme vlastním občanům. To je opravdu nevysvětlitelné. Nechápu, že někdo normálně uvažující bude tleskat ministryni obrany (války), že se jede do USA podepsat pod přijetí vojenské okupace vlastní země, navíc za podmínek, že okupační armáda bude zcela beztrestná.

Více než dvacet let přitom upozorňuji na nepotrestaný zločin vojáků USA, kteří letadlem přeťali lano v italském Cavalese a nikdy nebyli odsouzeni za smrt dvaceti civilistů. Že není možné se takovým způsobem zbavit vlastní suverenity na vlastním území za trestné činy, které jsou zde spáchány.

Neznám stát, kde by se beztrestně, tedy alespoň v rovině politické sankce, vyhnul postihu ministr zemědělství, který se postaví do reklamní kampaně zahraničního obchodního řetězce. Ten ani není schopen nařídit vlastním kontrolním orgánům, to, co nařídily všechny okolní státy. Tedy kontrolu zdravotní nezávadnosti dovážených surovin pro potravinářský průmysl, a to už nemluvím o samotné kontrole dovážených potravin.

Odsuzuje se za názor, žel nemohu být konkrétní, protože jsem vázán jako advokát mlčenlivostí. To jsem naposled zažil v 90. letech, ale to se dalo při tehdejším znění zákoníku práce u soudu vyhrát. Teď se za to vyhazuje z práce, aby atmosféra strachu byla dokonalá, aby si nikdo nedovolil reptat proti neustálým lžím o naší minulosti a současnosti.

Lidé, kteří byli ještě nedávno mými politickými soupeři, za mnou chodí a říkají, že takový marasmus ještě nezažili a že se současnou politickou garniturou nechtějí mít nic společného. Nedivím se jim, vždyť by doma nemohli ani přijít na předražené pivo.

Nevím, kolika lží se ještě musíme dočkat, aby lidé řekli dost. Jen mám obavu, aby to ještě chtěli říkat v intencích zákona a nebyli v situaci pro sebe tak bezvýchodné, že je nebude trápit forma protestu, ale budou se dožadovat návratu vlastní důstojnosti a práva na vše, co je jim dnes upíráno.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama