ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2023 19:05:00

Dlouhodobě navrhujeme, aby se poplatek stal skutečně poplatkem

Dlouhodobě navrhujeme, aby se poplatek stal skutečně poplatkem

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k plánovanému zvýšení a rozšíření koncesionářských poplatků

 Velkou změnu chystá vláda pro placení koncesionářských poplatků. Nejenže zdraží, ale zároveň je budou muset nově platit i statisíce těch, kteří mají chytrý mobil nebo tablet, na nichž lze televizi a rozhlas také sledovat. To vše plánuje vláda navzdory slibu ministra kultury, že tato televizní daň převlečená za poplatek se nebude zvyšovat.

Svobodní dlouhodobě navrhují, aby se poplatek stal skutečně poplatkem. Aby za služby ČT a ČRo platili jen ti, kteří je využívají. O návrhu Svobodných přitom dnes reálně uvažují v mnoha Evropských zemích. Jen naše vláda dál prohlubuje zpátečnický koncept povinných poplatků a neuvědomuje si, že technologie jsou dnes zcela jinde.

Veřejnoprávní vysílání z analogového 20. století je minulostí a není důvod, aby stát dál nařizoval povinné živení ČT a ČRo jako dřív. Uvalení plošné platby za každý televizní vysílač, nebo dokonce mobilní telefon je pro nás stejně nepřípustné jako preventivní zdanění prázdných disků ze strany OSA.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama