JUDr. Hana Kordová Marvanová

  • BPP
  • Praha 11
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.05.2023 14:04:00

Kauza Dozimetr II nebude zametena pod koberec

Kauza Dozimetr II nebude zametena pod koberec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vyšetřování podezřelého prodeje pozemků v Lysolajích

 Na Zastupitelstvu Prahy se mi podařilo prosadit usnesení, že má Magistrát požádat o informaci vrchní státní zástupkyni JUDr. Lenku Bradáčovou, jaký je stav vyšetřování podezřelého prodeje pozemků v Lysolajích.

Kauza Dozimetr II spočívá v tom, že Petr Hlubuček jako starosta Lysolají prodal v roce 2017 bez výběrového řízení městské pozemky developerovi hluboko pod cenou, jak potvrdily dva nezávislé znalecké posudky, přestože na nich původně měl vzniknout domov pro seniory! Ačkoliv se původně podle Statutu hl. m. Prahy pozemky prodat nesměly, jejich prodej odsouhlasilo Zastupitelstvo hl. m. Prahy v lednu 2017.

Je naprosto nepřijatelné, že tehdejší zastupitelé prodej odsouhlasili. Praha tak totiž přišla nejen o velké peníze, ale také o možnost vybudování domova pro seniory a o dostupné bydlení. Proto jsme loni na Zastupitelstvu schválili podání trestního oznámení na VSZ.

Považuji za nezbytné, aby byla Praha o průběhu vyšetřování informována a mohla se případně domáhat náhrady škody, která byla Praze způsobena. Není přeci možné, aby Praha přicházela o cenné pozemky, které mají sloužit občanům.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama