Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.06.2023 9:40:00

Německo zvýšilo ostrahu státních hranic, požadujeme to i od Fialovy vlády!

Německo zvýšilo ostrahu státních hranic, požadujeme to i od Fialovy vlády!

Od počátku tohoto roku se výrazně zvýšily počty nelegálních imigrantů mířících do unijních zemí, kdy nejvíce z nich se chce dostat do cílové destinace – Německa.

To z rozhodnutí německé ministryně vnitra Nancy Faeserové z obavy z nelegální imigrace posiluje policejní hlídky u svých státních hranic s Českou republikou a Polskem.

Hnutí SPD dlouhodobě požaduje po naší vládě, konkrétně po ministru vnitra Vítu Rakušanovi (STAN), stálou ochranu státních hranic, aby byla zajištěna bezpečnost našich občanů. Hlavní důvod pro tato opatření spatřujeme v rostoucí nelegální imigraci, kdy poslední dobou evidujeme nárůst zadržených imigrantů ze Sýrie, což dokladují policejní statistiky.

Velký nárůst počtu nelegálních imigrantů je nyní zaznamenáván na tzv. východní cestě, což je migrační trasa vedoucí přes Rusko, Bělorusko a Polsko, pak dále do Německa. Jedná se převážně o imigranty ze Sýrie, Afganistánu a Iráku, tedy vyznavače islámské ideologie. Dle agentury DPA přistoupilo Německo k zesílení kontrol na státních hranicích s Polskem a Českou republikou na základě údajů spolkového ministerstva vnitra.

Ta samá situace související s nárůstem nelegální imigrace je zaznamenána na středomořské trase. Italská vláda vyhlásila v této souvislosti v dubnu letošního roku nouzový stav kvůli rostoucím počtům imigrantů. Potrvá šest měsíců a vláda na opatření s ním spojená vyčlení v první fázi pět milionů eur (asi 120 milionů Kč). Itálie se letos potýká s více než čtyřnásobným přílivem imigrantů ve srovnání s loňskem. Místopředseda vlády a ministr dopravy Matteo Salvini v této souvislosti vyzval Brusel, aby Itálii pomohl: „Je nutné, aby se Evropa probudila a zasáhla. Už roky jen mluví, ale nehnula ani prstem.“

Hnutí SPD ve svém programu jasně odmítá přijímání nelegálních imigrantů na území České republiky, neboť je považuje za velké bezpečnostní riziko. Též říkáme jasné NE proimigrační politice, kterou prosazuje Evropská unie. Naše stanovisko ohledně ochrany státních hranic je neměnné. Policie České republiky musí zajistit trvalou kontrolu našich stáních hranic.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama