Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.07.2023 21:08:00

Chcete šetřit? Zrušte tři nepotřebná ministerská místa

Chcete šetřit? Zrušte tři nepotřebná ministerská místa

Projev na 71. schůzi Poslanecké sněmovny 13. července k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s konsolidací veřejných rozpočtů.

 Děkuji za slovo, paní předsedkyně. Já taky musím zareagovat na pana premiéra. Pane premiére, prostřednictvím paní předsedkyně, my jako opozici, jako hnutí SPD chceme dát veřejné finance do pořádku, ale nahlas říkáme, že by se to mělo dělat jinak a že by vláda měla začít hlavně u sebe a ve větší míře zkrátit výdaje státu a zrušit tři nepotřebná ministerská místa. Dále ukončit solární byznys, zrušit výjimku na vyvádění dividend do zahraničí, zrušit inkluzi ve školství, zrušit zneužívání sociálních dávek nepřizpůsobivými, kteří mohou pracovat, ale práce se štítí. Zavést digitální daň pro nadnárodní korporace, jako je Facebook a YouTube a další, které zde nedaní ani korunu. My jsme přesvědčeni, že vláda svým balíčkem jde proti slušným a pracujícím lidem, proti seniorům a tělesně postiženým, kterým tím zdraží jejich život. A to hnutí SPD zásadně odmítá. Děkuji.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama