JUDr. Daniela Kovářová

  • Plzeň-jih
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.07.2023 18:37:00

Jednomyslně se nechová ani nehlasuje žádná normální společnost

Jednomyslně se nechová ani nehlasuje žádná normální společnost

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k teroru stejnosti.

 Atmosféra teroru = veřejný tlak, abychom všichni byli pro/proti. V takové atmosféře najednou nejde o přirozenou pluralitu názorů, ale o prosazování toho jediného správného.

Jak vypadá atmosféra teroru? Ostatní vám dávají najevo, že musíte hlasovat s většinou, jinak se zhroutí svět (a oni vás odsoudí).

Tato atmosféra přesvědčí mnohé slabší odpůrce, aby konformě souhlasili nebo se radši hlasování vyhnuli, byť mají jiný názor, byť s tím jediným prosazovaným nesouhlasí.

Tomuhle se nebudu podvolovat, k takové atmosféře nebudu přispívat. Mohu mít názor svůj - třeba špatný, třeba hloupý, třeba naivní nebo minoritní.

Ale bude můj.

A každý, kdo mě nutí hlasovat s davem nebo po mém minoritním hlasování mě za něj odsuzuje a plive na mě kvůli tomu, jen k té atmosféře teroru přispívá.

Mě to neovlivní, jen utvrdí. Ale ty slabší to umlčí.

To je vaše dílo, vy obhájci jednomyslných hlasování!

Jednomyslně se nechová ani nehlasuje žádná normální společnost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama