Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.08.2023 9:50:08

Vlastenecké strany v Evropě, vymezující se proti politice EU, posilují!

Vlastenecké strany v Evropě, vymezující se proti politice EU, posilují!

Stále více občanů v unijních zemích je nespokojeno se současným stavem, jakým vrcholní představitelé Evropské unie prosazují svůj bruselský diktát, spočívající v přeměně evropské instituce v orgány, které jsou nadřazené národním státům.

Úsilí EU je vedeno s cílem vedoucím k vybudování evropského superstátu, čili vystavět Evropu bez národů, jejich hodnot a tradic. Tento záměr Evropské unie hnutí SPD jednoznačně odmítá, neboť jsme přesvědčeni, že spolupráce evropských národů by měla být založena na tradici, respektu ke kultuře a dějinám evropských států, respektu k židovsko-křesťanskému dědictví Evropy a ke společným hodnotám, které spojují naše národy. Též nám vadí, že unijní lídři mají jiné priority, než které vnímají běžní občané. Představitelé EU stále prioritně prosazují Green Deal a v jeho rámci neuvážená šílená nařízení, nebo vůbec nečiní radikální kroky k zastavení nelegální imigrace do EU (viz nový „Migrační pakt EU“). Pro občany unijních zemí je také podstatné, že unijní politici neřeší jejich ekonomické problémy, což oprávněně vnímají velmi negativně.

To potvrzují i výsledky proběhlých voleb či předvolební průzkumy, ve kterých posilují vlastenecká hnutí, která se vymezují proti politice EU, a upřednostňují ve svých politických programech národní suverenitu, tradice a hodnoty. V Itálii zvítězila minulý rok s přehledem strana Bratři Itálie v čele s nynější premiérkou Giorgiou Meloniovou. V nové italské vládě má své zástupce také Liga Mattea Salviniho, sám Salvini zastává post ministra dopravy. Ve Švédsku se uskutečnily volby také v roce 2022 a v nich zaznamenala velký nástup vlastenecká a protiimigrační strana Švédští demokraté, která získala 20,5 % hlasů.

A jak to vypadá v zemích, které přímo hraničí s Českou republikou? V Německu zaznamenává strmý růst protiimigrační strana Alternativa pro Německo (AfD). Průzkumy jí přisuzují dvacetiprocentní podporu voličů, což je nejvíc v její historii. V červencovém průzkumu obsadila AfD druhé místo s 22 %, což je jen o 4 % méně, než kolik získala strana CDU. V Polsku se budou konat volby v říjnu tohoto roku a podle průzkumů veřejného mínění má největší šanci vyhrát národně-konzervativní Právo a spravedlnost (PiS), které je u moci od roku 2015. PiS chce, aby se zároveň s volbami konalo referendum o přijetí nových unijních migračních pravidel, které odmítá. Vláda PiS se staví do role ochránce tradičních křesťanských hodnot a garanta polské suverenity. Koncem září 2023 proběhnou parlamentní volby na Slovensku, kde podle posledních průzkumů má největší šance na vítězství strana SMĚR – sociální demokracie, které předsedá Robert Fico. Strana prosazuje národní sebeurčení, suverenitu lidu, sociální rovnost a v současné době zastává také silnou kritiku vůči EU. 

Hnutí SPD je připraveno spolupracovat se všemi vlastenci v unijních zemích na našich společných programových průnicích a na obraně suverenity národních států a tradičních hodnot proti diktátu Bruselu, imigraci, islamizaci a neomarxistické diktatuře. Na rozdíl od některých unijních zemí jsme ale přesvědčeni, že EU jako byrokratickou instituci nelze reformovat, a proto prosazujeme vystoupení České republiky z EU na základě celostátního referenda a spolupráci suverénních národních států na základě volného pohybu osob, zboží, služeb a kapitálu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama