Ing. Ivan Strachoň

  • KSČM
  • Moravskoslezský kraj
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.08.2023 10:15:45

To se to hoduje, když si lidi půjčují

To se to hoduje, když si lidi půjčují

Včera, (11. 8. 2023) Česká televize ve svém vysílání na kanálu ČT24 uvedla, že úroková sazba u nových hypoték klesla na hodnotu 5,8 procenta.

Tuto skutečnost komentoval hlavní ekonom České bankovní asociace Jakub Seidler, cituji: „Tržní úrokové sazby a výhled na ně skutečně naznačují, že tady s námi budou vyšší úrokové sazby relativně delší dobu. Ačkoliv se předpokládá, že centrální banka začne dříve či později úrokové sazby snižovat, tak výhled na tržní sazby s delší splatností sice také předpokládá, že budou klesat, ale jen poměrně pozvolna.“

Pokud toto prohlásí zástupce asociace, která v současnosti době sdružuje 32 právnických osob z oblasti peněžnictví. Jejich záměrem je zastupovat a prosazovat společné zájmy členů. Tedy subjektů, které přímo ovlivňují „cenu peněz“, pak je to možné vnímat jako konstatování, že banky a finanční instituce se dále povezou na vlně rekordních zisků, ať se to klientům líbí nebo ne. Je na zvážení každého, zda se mu za takových podmínek půjčka vyplatí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama