Ing. Barbora Urbanová

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2023 12:16:00

Dohoda o vině a trestu u sexuálních zločinů nesmí být proti oběti

Dohoda o vině a trestu u sexuálních zločinů nesmí být proti oběti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dohodě o vině a trestu.

 Lidi píšou poslancům. Docela často, divili byste se. Většinou proto, že někomu bereme peníze (ne), že jiným dáváme moc (ne) nebo že "omezujeme svobodu slova" schválením pandemického zákona (což jsme teda schválili a nic se nestalo, pandemický zákon v tichosti přestal platit a všichni ti, kteří teď bivakují před Úřadem vlády mohli bivakovat i za jeho platnosti, jen je to tehdá nenapadlo).

Dneska nám poslancům přišel další dopis, tentokrát v souvislosti s případem, kdy soud za znásilnění 6 malých chlapců dal viníkovi pouhou podmínku díky možnosti uzavřít tzv. dohodu o vině a trestu.

Jsem ráda, že paní napsala, fakt moc. Mám pocit, že TOHLE doopravdy je důležitá věc. Díky, že to lidem není jedno.

Začínám být čím dál tím víc přesvědčena, že možnost uzavřít dohodu o vině a trestu u trestných činů proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti jde vyloženě PROTI zájmům obětí. Vidím to už poněkolikáté.

Zaměříme se na to. A vy víte, že když se na něco s Pod svícnem zaměříme, nepustíme, dokud...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama