JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.09.2023 14:07:00

Věřím, že generál Koudelka uvede své vystoupení na pravou míru

Věřím, že generál Koudelka uvede své vystoupení na pravou míru

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na projev ředitele BIS Koudelky v Poslanecké sněmovně

 Chápu, že BIS a její ředitel považují za riziko pro stát a demokracii například narušení činnosti soudů včetně násilných excesů v soudních síních a budovách. Chápu, že jsou sem řazeny ostentativní narušování veřejného pořádku (a BIS je jistě umí rozlišit od provokací). Ale promiňte, pokud šéf civilní tajné služby označí za možné riziko i masové demonstrace, tak jsem jako občan poněkud nervózní.

Které masové demonstrace jsou a budou pro BIS rizikové? Ty na Letné, organizované Milionem chvilek pro demokracii, ty na Václaváku, organizované neparlamentní opozicí, nebo které?

Svobodné a pokojné vyjádření názoru občanů, i když může být jakékoliv aktuální vládě nepříjemné a nepohodlné, nelze při respektování platných zákonů co do obsahu takového vyjádření považovat za rizikové! (Mluvím o souladu projevu s trestním právem.)

Věřím, že pan generál Koudelka uvede tuto část svého vystoupení v PSP na pravou míru, nebo že tak učiní ČT jako zdroj této informace.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama