JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.10.2023 11:17:00

Za řekou Moravou už to dokázali, teď je řada na nás

Za řekou Moravou už to dokázali, teď je řada na nás

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na článek Sabiny Slonkové "Fico zvítězil, část levice jedná o licenci Smeru pro Česko"

 Co napsat k výtvoru paní Slonkové (ZDE) a jejího nejmenovaného zákulisního “hráče” Za mne neslané, nemastné, ba přímo nejedlé… Každý asi pochopí, že na dovolené se věnuji rodině a odpočinku. Takže:

Žádné jednání o nějaké “licenci” jsem s Robertem Ficem ani nikým jiným ze Smeru-Sociálnej demokracie nevedl, protože k založení politické strany v ČR není nic takového potřeba. Současná politika u nás je jiná než na Slovensku, opozičních stran, hnutí, straniček je tady až moc, a co dlouhodobě kritizuji, je právě fragmentace parlamentní i neparlamentní opozice, která si neschopností sedět za jedním stolem a dohodnout se na spolupráci dělá sama medvědí službu. Nejen sobě, hlavně lidem a celé naší zemi.

Kritizovat Fialovu pětikoaliční vládu, její chyby a nekompetentnost zdaleka nestačí. Musí existovat jasná alternativa, která však musí mít šanci být příště parlamentní většinou, dohodnout se na spolupráci i na prvním společném cíli - společně porazit nynější pětikoalici a poslat ji do opozice v demokratických volbách. Ne se kádrovat a poměřovat si ega. Takový postup jen může umožnit, byť si to nepřeji já ani většina občanů ČR, pokračování pětikoalice i v dalším volebním období.

Už teď jsou na hranici chudoby, nebo dokonce za ní podle aktuálních čísel miliony našich spoluobčanů. Další roky už by nemuseli zvládnout ani s vypětím všech sil a se zatnutými zuby. Bojím se o lidi, bojím se o náš stát. Postupná devastace veřejných služeb, glorifikace pseudotémat namísto řešení skutečných problémů a starostí občanů, nesebevědomá zahraniční politika bez odvahy tvrdě hájit národní zájmy, politikaření místo skutečné a odvážné politiky, to jsou obrovské problémy dnešní české vládní politiky. Má při tom podporu mediálního mainstreamu i progresivistického neziskového sektoru.

Mizí úcta k naší národní historii a kultuře, k seniorům, kteří tuto zemi budovali, k tradiční rodině jako základu státu, k lidem práce - zaměstnancům, živnostníkům i domácím podnikatelům, kteří všichni společně mají být solí naší země a její prosperity

Jsem ale životní optimista. Co nás nezabije, to nás posílí, jsem si zažil i sám na sobě. Věřím, že to, co jsem popsal v tomto příspěvku, se začne měnit. Že opozice pochopí potřebný směr k budoucímu úspěchu, i bez licence odkudkoliv. Komunisté se podle vlastních slov v parlamentní rozpravě za první republiky jezdili do Moskvy učit, jak “zakroutit demokratům krky”.

Nejsme komunisté, jsme demokraté, a místo třídního boje bojujme tvrdě, ale pouze ústavními a demokratickými prostředky za budoucí změnu vlády. Učit se můžeme třeba v Bratislavě, kde právě dřívější opozice převzala vládu po vítězství v předčasných volbách, a nahradila tak vládu zmatku, chaosu a chudoby Slováků a Slovenska. Za řekou Moravou už to dokázali a poslali jejich bývalou pětikoalici na smetiště politických dějin.

Teď je řada na nás všech. Držím nám palce, ať to dokážeme. Hrdě, odvážně a sami bez “majitelů” politických subjektů a “zákulisních hráčů” Sabiny Slonkové.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama