PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.11.2023 8:27:00

Doba se mění. A to rychleji, než kdy dříve

Doba se mění. A to rychleji, než kdy dříve

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokroku v digitálních technologiích

Kdo nechce zůstat pozadu, může se vzdělávat. Nikdy to nebylo jednodušší. Umělá inteligence, kyberbezpečnost, nebo práce v informatice nejsou “španělská vesnice”. Kdo chce, může to zjistit zdarma a z pohodlí domova ve vzdělávacích videích, podcastech, kvízech, a dalších materiálech, které jsme pro vás připravili přehledně na jedno místo.

Najdete tam třeba bezplatný online kurz o tom, co je umělá inteligence, čeho lze a nelze jejím prostřednictvím dosáhnout a jak ovlivňuje naše životy. Taky je tam Desetidílný podcastový seriál KyberGuru, který posluchačům osvětluje témata, co se týkají každého uživatele internetu. Nebo jsou tam i e-booky a to nejen pro učitele a žáky, ale i třeba rodiče, kteří by rádi se svými dětmi probrali jejich bezpečný pohyb na internetu.
Ani nejmocnější antivirový program nezabrání tomu, že spousta lidí svá hesla dobrovolně zašlou internetovým podvodníkům. Chceme-li mít společnost připravenou na výzvy 21. století, musíme začít vzděláváním sami u sebe.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama