JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.11.2023 12:12:00

Jakýkoliv pokus o obcházení Benešových dekretů je nepřijatelný

Jakýkoliv pokus o obcházení Benešových dekretů je nepřijatelný

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zasahování prezidenta Pavla do kauzy bývalého majetku Lichtenštejnů v Československu

 „Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj úřad budu zastávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.” Pan prezident by si svého slibu měl být vědom a naplňovat jej i v zásadní kauze bývalého majetku Lichtenštejnů v ČSR.

Jakýkoliv pokus o oslabení (obcházení) právních účinků Benešových dekretů je nepřijatelný a nebezpečný precedens a je lhostejné, zda tak prezident koná proto, že politickým a právním důsledkům jenom nerozumí, nebo je do toho někým např. manipulován.

Bohužel svými kroky slona v porcelánu prezident dehonestuje letitou myšlenku na ukončení historických sporů dohodou, ovšem za zcela jiných podmínek, zejména nedotknutelnosti účinků Benešových dekretů a vlastnictví České republiky. Jde o složitý komplex otázek, kdy u stolu musí sedět mimo jiné také dotčené obce a kraje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama