Ing. Karel Janko

mpř ČSNS
  • ČSNS 2005
  • Podolanka
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2023 14:42:27

Kdo a jak volí?

Kdo a jak volí?

Zamyšlení na volbou mladých.

 

V souvislosti s volbami na Slovensku jsem se opět zamýšlel nad otázkou, kdo koho volí a proč? Již jednou jsem si takovou otázku kladl a to s našimi  prezidentskými volbami v roce 2017 a 2023 u  kterých jsou jen dvě možnosti volby budˇ a  nebo, ale  i parlamentními volbami v roce 2021. 

Tehdy jsem za skupinou lidí volící  Scharzenberka či Drahoše viděl přežívající a dožívající historické a  majetkové kořeny  části společnosti,  profit v podnikatelských kruzích- viz volba v Praze, pašalictví ve stranách  a liberální  myšlení pražské kavárny, což platí dodnes. Myslím, že se tehdy ještě tak moc ve volbách neprojevila generační otázka, tak jak se to stalo v parlamentních volbách 2021 a prezidentských volbách 2023. Mou kardinální otázkou proto i dnes je ??? Proč mladí volí tak jak volí tj. rozdílně od starší generace?

 Proč u nás mladá generace volila Piráty?  a   nyní na Slovensku Progresívní Slovensko?  Proč je snaha Pirátů a StaN legalizovat  korespondenční volbu?   Proč byla snaha  části slovenských stran  o „dovoz“ svých studentů z  Čech? Jaké byly a jsou lákadla a pohnutky mladých k volbě té které strany? atd… Zajímavý je z tohoto hlediska  už ten použitý název stran ……..Progresivní , TOP, Liberální, Demokratický, ……

Jedním z nich je zaklínadlo svobody s politickým názvem liberální demokracie a to aniž by lidé a hlavně mladí lidé věděli, co to dnes prezentuje. Kromě toho že se i toto slovo obsahově vyvíjelo v čase, je krásnou všeobjímající zástěrkou ke vší té manipulaci s myšlením mladých a nejen mladých voličů. Podléhají tomu i staří, tak říkajíc múzou nepolíbení a to jen ve své hlouposti.

Pod heslem a hlavičkou liberální demokracie dochází k zotročování obyvatelstva i s tím účelem, že kapitál si přivlastňuje stále větší kus vytvořené nadhodnoty – tedy zisku. Tato  informace zcela koresponduje se statisticky klesající hodnotou výše mediánu příjmů společnosti. V současné době se totiž stále více projevuje  preference pochybných výzkumů, které  přinášejí zisky a to i takové, které jdou proti zájmům společnosti a lidí. Jsou uměle definované za účelem potlačení historické pravdy a v zájmu monopolů,  případně  politické, finanční, kulturní,  a jiné  garnitury ( např , LGBT a  neziskovek…….).

Typickým příkladem silné manipulace s myšlením lidí  byl  kovid, od jeho definování,  působení, přes aplikaci vakcíny, nošení roušek, až po  kovidový loock down.  A jakékoliv pochybnosti například Dr. Soni Pekové Dr. Berana   aj.  byly zatajovány, bagatelizovány a zameteny pod koberec. Dokonce i sankcionovány! 

                                                                                                                                             

                                                                                                                                              

A dále je to mediální masírovačka , která nám vnucuje to správné smýšlení. v otázkách prosazování green dealu, - elektrodebility  ,   - geneticky upravených  potravin,  -digitalizaci a to nejenom financí. Vše to směřuje k ovládání společnosti bez možnosti druhé, či třetí  - tedy jiné volby. Výsledky výzkumů a jejich  preference jsou navíc maistreemem a TV  reklamou  podporovány, upravovány   a realizovány v zájmu politických stran a jejich  kšeftů.  Ač se to nezdá, stejným směrem působí k usměrňování myšlení občanů i cenzura. Tedy nejen co si máme myslet, ale i to co si nemáme myslet.  Jsou na to již i paragrafy.                          

Tady vidím první důvod odlišné volby mladých a je otázka zda si mladí plně uvědomují jejich dopad, případně co jim na tom vyhovuje?      PR agentury to mají bezesporu zmáknuté, a  pro politiky je podstatný mainstreem, ne volič.  Liberalismus je zrádné slovo a současná liberální demokracie je v podstatě autokracií  produkujíci  korporátní  fašismus.

Vládnou nám korporace prostřednictvím zkorumpovaných politiků, zainteresovaných úředníků, nastrčených pašalíků ve státní správě a polostátních organizacích, neziskových a jiných zájmových sdruženích  a.lá  Green deal, LGBT, Člověk v tísni. Lékaři bez hranic, Sdružení pro imigraci atd.  A je jich více než stovka přilepených na cecík Státního rozpočtu. A to je základ do voleb.

Druhým aspektem pro odlišnou volbu mladými  jsou  jejich hluboké díry- přímo vakuum ve znalosti, resp. neznalosti historie, historických událostí a souvislostí, táhnoucích se jako červená nit 20tým stoletím a  především Evropou.   

Na poslední demonstraci v září na Václaváku  (a nebylo to poprvé) jsem oslovil tři či čtyři mladíky, rozčilující se nad zamítavými transparenty o NATO, o přítomnosti amerických vojsk na našem území, o podpoře  Ukrajiny,  o narušeném  míru,, atd.  A vedl jsem s nimi debatu o tom, kde jsou kořeny a příčiny současného vývoje Evropy.

A abych to zkrátil: Historické znalosti nikoho z nich nepřesáhly rok 1989, natož aby věděli něco o 1. světové válce, Versailské smlouvě, Trianonských dohodách, o Výmarské republice, hospodářské krizi  1929-33   2. světové válce, protektorátu B. und M.,  dění na Ukrajině v průběhu 2.sv.války, Postupimských dohodách  a následném  vývoji Evropy i světa. – z novější doby  např. rok 1962 Kuba   a 1999  Kosovo – vše  jako precedens Ukrajiny. 

Prostě DUTO  a TEMNO.

 I rozpad tří hlavních historických mocnářství po 1. sv. válce -  Německa, Rakousko- Uherska  a Ruska  do toho vývoje zapadá, protože dědičné vládnutí jediné osoby  bylo na překážku politickým, majetkovým i hospodářským  poměrům a změnám v každé  monarchii.  

A toto vše bylo  zneužito  nejdříve finanční oligarchií a v současné době  deep statem se všemi těmi jejich poskoky  k ovládnutí světa a především k ovládnutí  mladé generace, protože s námi staršími již nic nenadělají.  I my  jsme také chtěli před těmi 50-60 lety nějaké změny, něco nového- tedy rozvolnění z chomoutu státu,  odstranění cenzury,  uvolnění cestování, uvolnění řemesel, uvolnění podnikání…atd. Dalším možným důvodem pro jejich odlišné volby je možná i to, že se chtějí nějak od nás odlišit- ať již je to racionální nebo iracionální krok.   Mainstreem jim dá směr.  Ad absurdum je to vidět na proklamované sexuální orientaci se 50 ? 70 ? pohlavími.

A jen tak mimochodem: to byla ( po 30-ti letech od nás),   hnací síla  Ukrajinců ke změně. Jen s tím podstatným rozdílem, že naše cesta nevedla ani k fašizaci, ani k nacizaci společnosti, ohrožující nejen Rusko, ale i Evropu.

A je tu proto ještě jedno reálné a vážné nebezpečí pro příští volby. Vedle mladých voličů fandících liberalizmu se rýsuje ještě jeden volební faktor a to je  atˇ už islámská, nebo i ukrajinská imigrace. S pomocí vlády, které budou imigranti vděční za vstřícný a pohodlný pobyt u nás, mohou být vytvořeny jeden až dva volební bloky plně podporující unijní orientaci. I to je nastíněná realita, kterou nelze zpochybňovat, protože je již zavedená v praxi západních států – především Francie, Belgie, Británie, následuje je Německo a Švédsko. I to je cesta k ovládnutí společnosti.  Kým asi? Proto již vláda uvažuje o přijetí zákona o zkrácení doby k udílení občanství imigrantům. V souvislosti s tím odmítám jakoukoliv humanitární a lékařskou pomoc do těchto barevných krajin. Mají 5-7 procentní natalitu, obě ruce levé, ale stále natažené. Tak ať zplodí jen to, co jsou schopni sami uživit.

23.11.2023

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama