JUDr. Daniela Kovářová

  • Plzeň-jih
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2023 6:17:00

Úspěchy jsem si zasloužila pro to, co dělám, ne co mám mezi nohama

Úspěchy jsem si zasloužila pro to, co dělám, ne co mám mezi nohama

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k upřednostňování žen ve volbách na důležité pozice.

 Spolek Ženy v médiích mě požádal, abych při volbě kandidátů do Rady České televize zohlednila nedostatečné zastoupení žen. Odpověděla jsem takto: "Děkuji za oslovení. Při rozhodování o kandidátech do jakéhokoliv orgánu pro mě není důležité pohlaví, ale znalosti, schopnosti a názory. Podle těchto kritérií se budu rozhodovat a zvolím svých šest nejlepších kandidátů i do Rady ČR. Věřím, že tak by tomu mělo být vždycky.

Upřímně – celý svůj profesní život na sobě pracuji a dost by mě urazilo, kdybych některého ze svých životních úspěchů měla dosáhnout jen proto, že jsem ženou. Věřím, že jsem si své úspěchy zasloužila proto, že jsem šikovná, pro to, co hlásám, a co je za mnou. Nikoli kvůli tomu, co mám mezi nohama."

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama