Ing. Jana Komrsková

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • nám. primátora HMP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.12.2023 8:14:00

Dokončili jsme 57 klimaprojektů v hodnotě 377 milionů

Dokončili jsme 57 klimaprojektů v hodnotě 377 milionů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k klimatickým projektům.

 Dosáhli jsme v Praze významného milníku v boji proti následkům klimatické změny! Dokončili jsme 57 projektů v hodnotě 377 milionů Kč. Tyto projekty z let 2022 a 2023 jsou zaměřeny na modrozelenou a šedou infrastrukturu a podporují udržitelný rozvoj města.

Zapojilo se 51 městských částí, 14 organizací a 3 odbory Magistrátu Hlavního města Prahy. Strategie zahrnovala výsadbu stromů, revitalizaci vodních ploch a obnovu zeleně po celém městě.

Další projekty se zaměřovaly například na zadržování vody, zachovávání biodiverzity specifických míst a další mikroklimatická vylepšení.
Podrobnosti můžete najít ZDE.

Tam se můžete podívat na konkrétní přehledné karty všech ukončených projektů, které můžete filtrovat dle lokality, garanta, dle zaměření a stavu. Novinkou je interaktivní mapa s vyznačením a popisem projektů. O jednotlivých projektech vás budu ještě průběžně informovat.

Moc děkuji všem, kteří se na tomhle podílí. Vyšlapáváme tím také cestu dalším městům, aby se vrhla na opatření proti dopadům změny klimatu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama