Ing. Jaroslav Chalupský

  • BPP
  • Pelhřimov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.12.2023 16:21:00

Chceme, aby stát sloužil lidem, ne lidé pohodlnosti státu

Chceme, aby stát sloužil lidem, ne lidé pohodlnosti státu

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k právu na platbu v hotovosti a moci být offline

 Mám radost, musím vám to napsat! Právo na platbu v hotovosti a moci být offline se povedlo v Senátu schválit a poslat do senátních výborů k podrobnější diskusi a dopracování. S Jitkou Chalánkovou to předkládáme jako senátorskou iniciativu, která by nás chránila proti enormní snaze platit jen bezhotovostně a komunikovat jen elektronicky.

Jinými slovy, chceme, aby měl každý občan ČR ústavně opevněnou možnost svobodné volby platit hotovostí nebo elektronicky.

Stejně tak aby zejména senioři měli stále možnost komunikovat se státem i klasicky papírově, ne jen elektronicky, tzn. aby stát sloužil lidem, ne lidé pohodlnosti státu. K tomu také státu dáváme přes 63 procent svých peněženek nejrůznějšími daněmi.

Při posledním hlasování nám návrh o jeden hlas neprošel. Nevzdali jsme to. Po další argumentaci a vyslyšení zpětné vazby kolegů tento návrh zákona dostal včera šanci od 51 senátorů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama