JUDr. Hana Kordová Marvanová

  • BPP
  • Praha 11
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.12.2023 18:09:00

S odborníky připravuji změnu zákona o advokacii

S odborníky připravuji změnu zákona o advokacii

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na zpronevěru advokátních úschov

 Některé kauzy vypadají jako z pověstných 90. let. Jedna z největších je zpronevěra advokátních úschov advokátky Sukové, která okradla 44 klientů o 153 milionů korun. Více o této kauze najdete na stránce ZDE, kterou zřídili okradení klienti.

Nejhorší na tom ovšem není samotná trestná činnost, ale že o ní pět let (!) věděly veřejné instituce, jako Finanční analytický úřad, Česká advokátní komora nebo Policie a státní zastupitelství. Ale jen přihlížely a dostatečně nezasáhly. A oběti trestné činnosti teď mají velmi malou šanci na odškodnění.

Spolu s odborníky připravuji změnu zákona o advokacii, aby úschovy advokátů byly pojištěné či jinak zabezpečené, aby se nestalo, že okradení klienti nedostanou nic. To je ostuda právního státu v ČR a nelze se s tím smířit!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama