Michal Šmarda

  • SOCDEM
  • Nové Město na Moravě
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.12.2023 20:03:00

Považujeme za podvod, pokud na kandidátce jsou lidé, mířící do rozdílných frakcí

Považujeme za podvod, pokud na kandidátce jsou lidé, mířící do rozdílných frakcí

Sociální demokracie ústy předsedy Michala Šmardy uvedla, že ukončila vyjednávání o společné kandidátce do Evropského parlamentu s podporou subjektu Levice. Důvodem je odlišná orientace obou stran v rámci tzv. politických skupin v Evropském parlament

„Sociální demokracie je tradičním členem Socialists & Democrats (S&D), jednoho z největších uskupení Evropského parlamentu, kam patří převážně členové Strany evropských socialistů (PES). Naším společným ideálem jsou demokratické hodnoty, rovné příležitosti, solidarita a sociální spravedlnost pro všechny občany Evropské unie. Strana Levice je oproti tomu orientovaná směrem k uskupení Levice v Evropském parlamentu (GUE/NGL). Považujeme za podvod, pokud na jedné kandidátce jsou lidé, kteří míří do rozdílných frakcí v europarlamentu, jako je tomu například u koalice Spolu,“ vysvětluje Michal Šmarda.

Sociální demokraté nedávno představili jedničku pro volby do Evropského parlamentu, kterou se stal Lubomír Zaorálek, dřívější ministr zahraničních věcí a kultury. V současnosti je místopředsedou strany, předsedou Masarykovy demokratické akademie a věnuje se také pedagogické činnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama