Ing. Jana Komrsková

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • nám. primátora HMP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.12.2023 10:27:00

Pyrotechnika? Není to tradice, ale přežitek

Pyrotechnika? Není to tradice, ale přežitek

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k novoročním oslavám.

 Jak letos přivítáte Nový rok?

Novoroční oslava prostřednictvím pyrotechniky není z mého pohledu tradice, ale přežitek, který je třeba opustit. Odpalování rachejtlí představuje zdravotní riziko pro občany, městu  zvyšuje výdaje spojené s likvidací odpadu po ohňostroji a domácím mazlíčkům i volně žijícím zvířatům způsobuje utrpení.

Volně žijící zvířata na rozdíl od domácích mazlíčků nemají k dispozici následnou péči svých majitelů. Postarat se o ně musí město. Vyhláška, která upravuje používání pyrotechniky na území metropole má za cíl zvýšit bezpečnost obyvatel a omezit hluk, který každoročně způsobí smrt či zranění mnoha živočichů. Doufám, že díky ní se podaří snížit počet zraněných zvířat, především vodních ptáků, o které se po novoročních oslavách stará  naše Záchranná Stanice HMP.

Toto opatření je v platnosti po celý rok, tedy i ve dnech jako jsou Silvestr a Nový rok. Praha se zavázala k ochraně své přírody a od tohoto závazku nemůže ustupovat ani během svátků. Používání pyrotechniky je z dobrých důvodů zakázáno nejen v historickém centru Prahy, v blízkosti nemocnic a sociálních zařízení, ale i kolem řeky a v parcích. Samozřejmě k těmto důvodům musíme přičíst také události na filozofické fakultě, které zasáhly do životů všech Pražanů.

Interaktivní mapu, která umožňuje až na úroveň ulic zjistit, kde platí tento zákaz, najdete na stránkách praha.eu. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama