JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.01.2024 17:17:00

V sázce je mnohem víc, než osud jednoho politika

V sázce je mnohem víc, než osud jednoho politika

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vyšetřování střelby na Filozofické fakultě UK

 Ad všechny diskuse na téma postupu Policie ČR před masakrem na FF UK Praha a zásahu při něm. Jsme právní stát, parlamentní demokracie a debatě se nelze vyhnout. Je však třeba respektovat běžící trestní řízení (vražda) a prověřování GIBS. Ani jedno z toho by neměla až do závěrů vyšetřování suplovat politická parlamentní vyšetřovací komise. Ta může případně navázat, pokud předchozí výstupy budou vzbuzovat otazníky.

Komunikace vnitra a policie by měla být výrazně lepší, než vicepremiéra a šéfa lidovců v jeho nedávné kauze. V sázce je totiž mnohem více, než osud jednoho politika, v sázce je reputace a důvěryhodnost policie a státu jako takového v oblasti vnitřní bezpečnosti. Maximum informací a zjištění by mělo být publikováno po skončení vyšetřování, aby se předešlo manipulacím či přímo vysloveným lžím.

Půjde zejména o vyhodnocení záznamů telekomunikačního a radiového provozu, videozáznamů služebních i soukromých z místa masakru, prověření všech postupů policie nejen z hlediska na místě zasahujících policistů, ale i analytiky a velení.

Občanům ani médiím nelze ani pomyslně zalepovat ústa, ovšem debata má mít už s ohledem na památku všech obětí svoji úroveň. Nejhorším výsledkem by totiž bylo ticho, doprovázející ono známé “vyšetřování skončilo, zapomeňte…”. Snad si toho všeho budou vědomi ve sněmovně i zákonodárci a případná diskuse se nezvrhne v už jinak obvyklé napadání a osočování mezi vládou a opozicí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama