JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2024 15:14:00

Orwell psal varování, nikoliv návod

Orwell psal varování, nikoliv návod

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vyjádření pirátské europoslankyně Gregorové o "dobré" či "špatné" krvi

Když paní Gregorová, toho času poslankyně Evropského parlamentu a místopředsedkyně Pirátů, manifestovala s transparentem “PRCAT”, zasmál jsem se tomu asi jako většina jiných. Nad jejími výroky o živlech v hospodách a o tom, že Piráti nemají na kandidátce špatnou krev, však už úsměv tuhne.

Progresivní klaka zjevně zkouší, kam může milimetr po milimetru, centimetr po centimetru posouvat hranice. Nechci, aby žádný politik kohokoliv hodnotil podle “krve”, to už tady v minulém století bylo a stálo to miliony lidských životů.

Nechci ani, aby byl někdo za svůj svobodný názor v hospodské debatě označován jako “živel”, to už popsal Jaroslav Hašek ve Švejkovi na příkladu chudáka hospodského Palivce a příběhu obrazu císaře pána, na kterého “sraly mouchy”, za to si pro Palivce přišli tajní a dostal několik let natvrdo.

Suma sumárum. Kolabující, Piráty nově zaváděný systém občanky v mobilu je proti myšlenkovému světu Markéty Gregorové neškodná lapálie. Orwell psal varování, nikoliv návod.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama