Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2024 15:07:00

Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zahrnutí SPD do zprávy o extrémismu a soudnímu rozhodnutí se za to omluvit.

 Soud vyhověl žalobě hnutí SPD proti ministerstvu vnitra a rozhodl, že SPD NENÍ extremistické a xenofobní a že se ministerstvo vnitra musí veřejně za tato nepravdivá nařčení omluvit.

Obvodní soud pro Prahu 7 minulý týden v plném rozsahu vyhověl žalobě hnutí SPD proti Ministerstvu vnitra ČR za to, že bylo zahrnuto do jeho Zprávy o extremismu a předsudečné nenávisti za druhé pololetí roku 2020.

Ministerstvo vnitra nepravdivě označilo SPD za xenofobně zaměřenou populistickou skupinu a nepravdivě mu přisoudilo dominantní úlohu při projevování předsudečné nenávisti.

Podle soudu ministerstvo vnitra nedokázalo nijak obhájit, proč hnutí SPD do tohoto dokumentu zařadilo a bude se muset našemu hnutí veřejně omluvit. Na základě důkazů provedených soudem bylo prokázáno, že hnutí SPD je demokratickým subjektem.

Je tudíž nepochybné, že ministerstvo vnitra tímto svým neoprávněným postupem zcela účelově zasáhlo do svobodné soutěže politických stran, a naše hnutí tímto zásadním způsobem poškodilo.

Ministerstvo vnitra nedokázalo před soudem přesvědčivě doložit, proč SPD do výroční zprávy o extremismu a předsudečné nenávisti za rok 2020 zahrnulo. Jinými slovy, podle soudu nejsme ani extrémisté, ani xenofobové, ani populisté, ani nešíříme nenávist.

Ale jsme jediné hnutí zastoupené ve Sněmovně s jasným vlasteneckým a konzervativním programem, které odmítá nelegální migraci a zvací politiku EU.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama