Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2024 17:17:00

Bylo by docela dobré, abyste se nějak dohodli

Bylo by docela dobré, abyste se nějak dohodli

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 24. května 2024 k zákonu o úřednících územních samosprávných celků

 Pěkný den, dámy a pánové.

Já vás nepřekvapím, protože jsem klasicky k tomuhle bodu nechtěl mluvit. Vždycky jste mi za to tleskali, ale teď už ne. (Potlesk a smích od poslanců ODS.) Děkuji. Ale chtěl jsem reagovat na vystoupení pana Kučery. Bylo by dobré už být v těch věcech konzistentní.

Já si pamatuji, jak před volbami v roce 2022 jsem si dovolil říct - jsem rád, že tady pan primátor Prahy to potvrdí - že Praha má 57 městských částí. Když se o tom bavíme, tak to je nejvíc, to je světový rekord na 1 200 000 obyvatel. Takže máte vedle sebe městskou část, co má 120 000 obyvatel a 400 obyvatel. Já jsem si dovolil říct něco o slučování a hned se na mě seběhli starostové ze STAN. Málem mě ukřižovali, tak už jsem od té doby mlčel.

Takže by bylo docela dobré, abyste se tedy nějak dohodli. Před volbami jste o tom cudně mlčeli, teď uprostřed volebního období by se tedy slučovalo a pak, jak se budou blížit volby a starostové vám zase dají za uši, tak se o tom zase mluvit nebude.

Já to říkám konzistentně, furt stejně, ať už jsou volby kdykoliv. Takže buďte v tomhletom féroví, držte to tedy a já si počkám před komunálními volbami, jestli budete tuhletu pozici držet i nadále, pokud jde o slučování malých obcí.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama