Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2024 15:11:00

Kvůli neschopné Fialově vládě opět zrychlilo zdražování

Kvůli neschopné Fialově vládě opět zrychlilo zdražování

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdražování.

 Kvůli neschopné Fialově vládě opět zrychlilo zdražování!

Naprosto neschopná vláda Petra Fialy v poslední době opakovaně veřejně tvrdila, že má inflaci pod kontrolou a že zdražování skončilo.

Oficiální údaje Českého statistického úřadu z minulého týdne ji ovšem usvědčují ze lži. V dubnu totiž spotřebitelské ceny vzrostly o 2,9 %, což bylo o 0,9 procentního bodu více než v březnu, a zdražování tak pokračuje.

V meziměsíčním srovnání potom došlo k nadprůměrnému zdražení zejména u potravin. Konkrétně jde hlavně o ceny nealkoholických nápojů, vepřového masa, drůbeže a zeleniny. Naplňuje se tak varování hnutí SPD, že zvýšení nepřímých daní v rámci tzv. vládního konsolidačního balíčku povede k opětovnému nastartování růstu inflace včetně zdražování potravin.

Kroky amatérské a škodlivé hospodářské politiky Fialovy vlády tak již třetím rokem vedou k propadu reálných mezd a úspor českých občanů a znemožňují obnovení hospodářského růstu, který je nezbytným předpokladem restartu české ekonomiky a snižování hrozivého deficitu veřejných rozpočtů a státního dluhu.

Tato vláda není vládou odborníků a měla již dávno skončit, protože zároveň nemá podporu veřejnosti - plně vládě důvěřuje pouze dvě procenta občanů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama