Mgr. Stanislav Huml

Zemřel 28. prosince 2021
  • SOCDEM
  • Brandýs nad Labem-Stará Boleslav
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2012 15:02:00

Jak lze špinavě pracovat s mrtvou kauzou

Jak lze špinavě pracovat s mrtvou kauzou

Sežeňte něco na toho Humla, ať je to cokoliv. A kde nic není i staré a mrtvé kauzy jsou dobré. Jen když jde do titulku napsat, jak si na něj justice posvítí. Tedy na "jeho" bývalou firmu, která nikdy nebyla jeho.

Sežeňte něco na toho Humla, ať je to cokoliv. A kde nic není i staré a mrtvé kauzy jsou dobré. Jen když jde do titulku napsat, jak si na něj justice posvítí. Tedy na "jeho" bývalou firmu, která nikdy nebyla jeho.

Server Týden.cz před 2. lety byl první, kdo celý kolotoč kolem údajně zmanipulovaného posudku k dopravní nehodě spustil. Dnes se k víc jak tři roky starému případu vrací v článku s titulkem Soud si chce posvítit na bývalou firmu poslance Humla a podtitulkem Špatné posudky.

Pro mne to "skončilo" nevydáním ke stíhání ve Sněmovně, byť jsem výslovně o vydání požádal - stenozáznam zde. Kolega měl štěstí, ano štěstí, a mohl se u soudu hájit. Řízení nepodjatý soud na Praze 3 zastavil. Dnes jsem se dozvěděl, jak Městský soud v Praze, který rozhoduje o odvolání státního zástupce si vyžádal celý spis znaleckého ústavu z Ministerstva spravedlnosti a bude zkoumat, zda na ústav přišly nějaké stížnosti. Jaký to bude mít vliv na konkrétní kauzu kolegy jsem zvědav, není to totiž v trestním právu relevantní. I kdyby těch stížností bylo tisíc, na fakt zda jde nebo nejde o trestný čin v tomto konkrétním případě to nemůže a nesmí mít vliv. A firmu již zničila předchozí medializace sama.

Na celé kauze je nejsmutnější, že soudce, který odsoudil řidiče nákladního auta nepřipustil rekonstrukci dopravní nehody, kterou jsme v závěru "zmanipulovaného" posudku navrhovali, a je to závěr na kterém trvám dodnes. Plánek a fotodokumentace policie byly v rozporu a navíc v neprospěch odsouzeného. Posuďte sami. Vyjádření orgánům činným v trestním řízení jsem poskytl v roce 2009 a je k dispozici ZDE. Zejména fotografie v závěru vyjádření vám hodně napoví.

Byl jsem zaměstnancem firmy soudního znalce, který odborně na posudky dohlížel a chodil je hájit k soudu. Firma díky mému vstupu do politiky skončila. I to je rub občanské angažovanosti.

Pokud kandidujete, buďte na to připraveni a až to vypukne, nenechte se odradit. Připravte se však na to.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama