JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.10.2012 13:29:00

K výzvě „Pochod proti komunismu - Klíče 2012“

K výzvě „Pochod proti komunismu - Klíče 2012“

Vyjádření poslance Parlamentu ČR a předsedy ÚV KSČM Vojtěcha Filipa k výzvě k uskutečnění akce s názvem "Pochod proti komunismu - Klíče 2012".

S koncem voleb do krajských zastupitelstev a části Senátu, které byly úspěšné pro Komunistickou stranu Čech a Moravy, a to zejména v Ústeckém a Karlovarském kraji, kde KSČM volby vyhrála, jsme svědky podivné anomálie. Téměř současně s vyhlášením výsledků voleb se na internetu objevila výzva zřejmě nespokojeného občana Karlovarského kraje k uskutečnění tzv. Pochodu proti komunismu – Klíče 2012, který má být zaměřen proti výsledku voleb a jejímu vítězi v kraji - KSČM.

Takováto akce ukazuje hned na několik pochybností, které ve mně jako občanovi vzbuzují počáteční obavy. Svolavatel si evidentně neuvědomuje, že svými výzvami zaujímá zcela nedemokratický postoj k výsledkům voleb. Popírá právo voliče rozhodnout se podle svého uvážení pro odevzdání volebního hlasu, čímž vlastně vystupuje proti ústavnímu pořádku v naší zemi, proti Ústavě ČR. To je vždy nebezpečné, zejména proto, že podobné snahy mohou končit různými autoritativními režimy, o které občané ČR rozhodně zájem nemají.

Nevím, zda autor výzvy byl tak aktivní v případě, kdy předchozí vlády přijímaly zákony, „reformy“ a opatření, které byly zaměřeny proti lidem práce. Možná by se mohl zeptat na názor seniorů, matek samoživitelek, mladých rodin s dětmi, nezaměstnaných a dalších. Na rozdíl od svolavatele KSČM nikdy za své více než dvacetileté existence nepostupovala proti Ústavě ČR ani Listině základních práv a svobod. Výsledky voleb psala vlastní prací. Svolavatel připravované demonstrace chce vlastně protestovat proti demokratickému rozhodnutí občanů a nechci věřit tomu, že svolávaná demonstrace má být podnětem k vyvolávání následných občanských nepokojů.

Vojtěch FILIP, předseda ÚV KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama