Jan Blažek

  • Republika
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.10.2012 9:59:43

Jak prodávat městské byty?

Jak prodávat městské byty?

Čí zájmy kdo hájí?

 Včerejší zastupitelstvo města Znojma a lehce impulsivní situace. Tak by se dal stručně popsat okamžik, kdy zastupitelstvo schvalovalo prodeje jednotlivých městských bytů a do diskuze se přihlásil p.Kacetl, do nedávné doby zastupitel za ODS, se svým příspěvkem, že prodej bytů tak, jak je v současné době již v běhu, kde se městské byty nabízejí stávajícím nájemníkům za 40% odhadní ceny, je asociální, mne docela nadzvedl ze židle. Ano chápu, že při této variantě obdrží městská pokladna méně peněz, než kdyby se byty prodávaly za tržní cenu, ale v tomto kontextu panu radnímu unikly při jeho kritice dvě věci. Jednak to, že Správa domovního fondu, jenž má dlouhodobě na starosti údržbu bytů, tuto službu nezvládá tak aby byty neztrácely svoji uživatelskou hodnotu. A toto se dělo i v minulém volebním období, kdy poziční stranou ve Znojmě byla ODS a děje se to i nadále, bohužel. A za druhé, pan Kacetl jaksi opoměl, že v drtivé většině případů budou muset noví majitelé bytů řešit finanční stránku nejen pro nákup bytů, ale hlavně budou muset akutně řešit i finance na revitalizaci celých domů, kde velká část z nich je již po 30-ti leté době užívání, na kterou byly stavěny, ale bez nutných průběžných oprav a finančních investic, které byly dlouhodobě zanedbávané.  Takže z pohledu nájemníka, který v tomto typu bytů bydlí též a již dvacet let žádáme o jeho odprodej, kdy se nám díky této čekací době výrazně zvýšila prodejní cena tohoto bytu, nevidím vyjádření pana Kacetla o asociálnosti současné formy prodeje bytů za relevantní.
Závěrem musím připomenout, že i ve volebním programu VV Znojmo v komunálních volbách, jsme též měli prodej bytů stávajícím nájemníkům, který byl velmi blízký formě, jenž se aktuálně praktikuje. Byť nejsme  součástí zastupitelstva, přesto máme své programové prohlášení a dle tohoto se i nadále chováme ajednáme.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama