Jan Blažek

  • Republika
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.12.2012 13:14:35

Starosta Znojma podporuje nekalou konkurenci?

 Starosta Znojma podporuje nekalou konkurenci?

Nadpis článku vyjadřuje první myšlenku, která mne napadla po přečtení článku o nákupu nového vozidla Škoda Superb pro starostu města Znojma.

 Nadpis článku vyjadřuje první myšlenku, která mne napadla po přečtení článku o nákupu nového vozidla Škoda Superb pro starostu města Znojma. Nechci nijak rozvádět tezi, zda bylo či nebylo třeba toto vozidlo kupovat, ale co mne velmi překvapilo, je ona zmíněná pořizovací cena.

Chtělo by se říct, že výběrové řízení, jenž provázelo nákup tohoto vozu splnilo svůj účel, poněvadž se podařilo vysoutěžit velmi výhodnou cenu. A to tak výhodnou, že se podařila dostat zhruba 95000,- pod nákupní cenu tohoto vozu v objednané výbavě, za kterou je schopen ji prodejce nakoupit přímo od výrobce, takže se tím dostáváme k zajímavé otázce. Co vedlo prodejce k tomu, že prodal toto vozidlo tak hluboko pod nákupní cenu, když tím vlastně porušil obchodní zákon jenž říká, že podnikat se má za účelem zisku? Že by láska k městu Znojmu? To by byla ale hodně velká láska, protože prodejce sídlící 50km od Znojma to má k nám přeci jen trochu z ruky. Nebo se v této jakoby výhodné ceně skrývá třeba dohoda o další spolupráci třeba na servisování dalších vozidel, jenž by byly při fakturaci třeba lehce dražší než obvykle a zpětně dorovnaly původní ztrátu? Bohužel aukce na nákup tohoto nového vozu skrývá příliš tajemství a podnětů pro spekulace, když ji nelze ani dohledat na internetových stránkách města Znojma, jenž se prý snaží být protikorupční.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama